ÁGAZATOK


Növénytermesztés

A bérelhető földterület nagysága mintegy 1800 hektár. A területen halad keresztül az M35-ös autópálya, valamint a Keleti-főcsatorna, amely lehetővé teszi az öntözéses termesztést.

Három darab Valmont típusú lineár rendszerű géppel mintegy 600 hektár területet tudunk öntözni. A gazdaság területének nagyobbik fele a Hajdúsági löszháton, míg másik része a Hortobágy-medencéhez tartozó tájon terül el.

Az időjárás sok éves átlag adatai a növénytermesztés szempontjából nem kedvezőtlenek. Az évi napfénytartam 2000 óra körüli, a lehullott csapadék mintegy 550 mm körüli, de a tenyészidőszakban hullott csapadék évjáratoktól függően nagy ingadozásokat mutat.

A növénytermesztés alapvetően árunövények előállításával foglalkozik.

Fő profilunk a szántóföldi zöldségtermesztés.

 Zöldborsót évente mintegy 300-350 hektáron, zöldbabot mintegy 50-100 hektáron, csemegekukoricát mintegy 600-650 hektáron termesztünk. Az öntözéses lehetőségeinket kihasználva évente mintegy 100 hektáros területen kettős termesztést folytatunk, ahol zöldborsó, valamint takarmányfüvek betakarítása után csemegekukoricát vagy zöldbabot termesztünk. Ezen kívül mintegy 250-300 hektáron napraforgót, 200-250 hektáron kalászost,  300 hektáron takarmánykukoricát, illetve  szálas takarmányt termesztünk.

Állattenyésztés

Sertés ágazat

Két állatfaj tartásával és tenyésztésével foglalkozunk.
A sertés ágazatunk évi hízósertés kibocsátása 18000 darab körüli, amelyhez az hízó alapanyagot, mintegy 800 db koca tenyésztésben tartásával állítjuk elő. A technológia korszerű, számítógéppel vezérelt moslékos rendszer.
A folyékony takarmányt a főkonyhában keverjük meg, ahonnan  két alkonyhán keresztül csővezetéken juttatjuk el a termelő istállókba. Az állatok rácspadlón helyezkednek el. A trágya a padlók alatt lévő lagúnából három darab egyenként 3500 m3-es betontartályba jut, ahonnan a hígtrágyát  tartálykocsik segítségével juttatjuk ki a szántóföldre.

Szarvasmarha ágazat

Szarvasmarhatartásunk célja elsősorban a tejtermelés.
A 350 darab,  Holstein-fríz  tehenektől évente mintegy 3,4 millió liter tejet értékesítünk az ipar felé. A tartástechnológia kötetlen, fejőházas rendszerű. Az ágazat részére a takarmányt saját előállításból biztosítjuk. 

Mezőgazdasági szolgáltatás

​A térség földtulajdonnal rendelkező gazdálkodói számára végzünk sokrétű mezőgazdasági szolgáltatást, amely kiterjed a talajmunkáktól a betakarításig, illetve az igény szerinti tárolásig, értékesítésig.

Bérvágóhíd

Rendelkezünk egy kis kapacitású vágóhíddal, ahol évente 10-11 000 darab sertést vágunk.